Начало / ОСП Новини

  • a+
  • a-

МЗХ и лозаро-винарския бранш се договориха за реализация на обща маркетингова стратегия

11 май 2012

МЗХ и лозаро-винарския бранш се договориха за реализация на обща маркетингова стратегия

Министерство на земеделието и храните се договори с Националната лозаро-винарска камара за реализация на обща маркетингова стратегия. Това стана ясно по време на срещата на зам.-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров с председателя на Националната лозаро-винарска камара проф. д-р Пламен Моллов в МЗХ, съобщава пресслужбата на министерството. По време на срещата бяха обсъдени въпроси във връзка със стратегическото планиране на бранша през новия програмен период на Общата селскостопанска политика 2014-2020 г., както и за състоянието на лозовите масиви.

От страна на министерството бе предложено на следващите заседания на групата на високо ниво за лозаро-винарския сектор към Европейската комисия в Брюксел да вземе участие и представител от Националната лозаро-винарска камара. Зам.-министър Димитров информира, че до сега се е състояла само една среща на високо равнище, която е била за запознаване на ЕК със становищата на държавите за развитие на сектора до 2020 г. По отношение на количествата на лозовите площи бе дискутирано начините и механизмите за тяхното запазване през следващия програмен период (2014-2020 г.).

В срещата взеха участие и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозарство и винарство инж. Красимир Коев и Управителният съвет на Националната лозаро-винарска камара.