Начало / ОСП Новини

  • a+
  • a-

Българските кулинарни продукти могат да бъдат под закрилата на Юнеско

27 февруари 2012

Българските кулинарни продукти могат да бъдат под закрилата на Юнеско

Българските кулинарни продукти могат да влязат под световното културно наследство ЮНЕСКО. Това се отнася и за народното ни творчество, песни, танци и занаяти. Това съобщи зам.-министърът по земеделие и храни Светлана Боянова по време на изложението Международен земеделски салон в Париж, предаде пресслужбата на МЗХ. Франция вече го е направила като е вкарала своята кулинария под закрилата на ЮНЕСКО. Наскоро френския министър на културата Фредерик Митеран, като го попитали, кое му е любимото ястие, той отговорил българското кисело мляко с краставици или както се нарича в България –таратор.

На българския щанд тази година се представя и горнооряховския суджук вече признат от ЕС като традиционен български продукт.