Начало / Получени рецепти

  • a+
  • a-

Риба на керемида

6 април 2012

Необходими продукти:

5-6 бр. (1 кг) риба (лефер или карагьоз)

1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло

1-2 бр. (100 г) домати

2 връзки пресен кромид лук

1 връзка магданоз

1/2 бр. лимон

10 зърна черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Рибата се почиства, измива и посолява. Лукът, нарязан на ситно, се запържва леко в мазнината. Прибавят се доматите и магданозът, ситно нарязани, и черният пипер. Задушават се до омекване, след което се разпределят върху предварително загрети специални керемиди, намазани с мазнина. Отгоре се поставят рибите. Пекат се във фурната.

от Иван Петров