Начало / Получени рецепти

  • a+
  • a-

Пълнен шаран

11 април 2012

Необходими продукти:

1 шаран (2-3 кг)

1 връзка листа от целина

резен корен от целина (200-300 г)

10 глави лук

1 ч.ч. олио

5-6 бр. моркови

5-6 бр. домати

5-10 скилидки чесън

1 ч.ч. орехови ядки

1 връзка магданоз

1-2 бр. лимони

1 ч.ч. вода

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Почиства се шаранът от люспите, хрилете и вътрешностите. Измива се всичко със студена вода, изцежда се и се подправя със сол. В олио с малко сол и вода се слага нарязаният на филийки лук, морковите, нарязани на ивички и накрая нарязаните на дребно домати. Добавят се ситно нарязаните орехи, обеленият чесън, един лимон - обелен и нарязан на филийки. Разбърква се добре всичко, подправя се със сол. С така приготвената плънка се напълва шарана и се зашива. Намазва се с олио и се слага в намазнена тава или гювеч. Върху него се нареждат резенчета домат и лимон, долива се 1 ч.ч. вода и се пече до зачервяване.

от Венцислава Игнатова