Начало / Получени рецепти

  • a+
  • a-

Руло ''Стефани''

19 януари 2012

Продукти:

1,5 кг кайма

5 яйца

150 гр. гъби

0,5 кг. моркови

200 гр. грис

1 глава лук

1-1.5 лъжици олио

1 ч. лъжица чесън на прах

чаша консервирани домати.

сол, пипер и други подправки - на вкус

няколко стръка копър

Начин на приготвяне:

Сварете три от яйцата твърдо и след като изстинат, ги обелете. Нарежете гъбите наситно и ги задушете с малко вода и щипка сол.

Нарежете два-три моркова на кубчета. Останалите моркови настържете с ренде възможно най-ситно. Размесете добре в намазнена тава каймата, настърганите моркови и двете сурови яйца с грис. След като получите еднообразна смес, изсипете гъбите, нарязания лук, чесъна, морковените кубчета и другите подправки.

Полученото месно тесто разстелете в тавата. Сложете в него трите обелени яйца и завийте краищата, като покриете яйцата и оформете купол. Оставете по 3-4 сантиметра от края на купола до крaя на тавата.

Посипете го с пипер, сардала или др. подправки по избор. Покрийте отгоре с доматите. В празното пространство около рулото сипете лъжица олио и две лъжици вода, и ако ви е останало от доматения сос.

Пече се в предварително загряна фурна (170 °С) около 40 минути, като през десетина минути с лъжица се загребва соса отстрани и се полива върху рулото.

от Яница Стефанова