Начало / Получени рецепти

  • a+
  • a-

Агнешка супа

6 април 2012

Продукти:

черен дроб

сърце

момици

бъбреци

2 връзки пресен лук

3 лъжици масло или маргарин

половин чаша ориз

1 ч.л. червен пипер

2яйца

1 чаша кисело мляко

магданоз, джоджен, сол

Приготвяне:

Дреболиите се сваряват в подсолена вода. Нарязват се на дребно, а бульонът се прецежда. Ситно нарязаният лук се задушава в сгорещената мазнина. Прибавя се пиперът и се сипва в бульона. Добавят се дреболиите, оризът и ситно нарязаният джоджен и се оставя да ври, докато оризът стане готов. Застройва се с разбитите в киселото мляко яйца.

от Ванеса Кръстева