Продукти:
1 кг. свинска кайма
1 кг. свински ребра
1 пиле или кокошка
2 малки кисели зелки
200 гр. сланина
1 1/2 ч.чаши ориз
250 гр.кървавица
3-4 глави кромид лук
червен пипер
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Каймата, ситно нарязаният лук и оризът се смесват. Сместа се овкусява със сол и червен пипер. С половината от сместа част от а се пълни измитото и почистено пиле, а с останалото количество се завиват зелеви сарми.
На дъното на голям гювече се нарязват сланината и ребрата, слага се и от киселото зеле, нарязано на по-едро. Отгоре се слага пълненото пиле /кокошка/. Наоколо се слага от кървавицата. Ястието се посолява и се добавят 2-3 ч.чаши вода.
Капакът на съда се облепя с тесто. След завиране, огънят се намаля и ястието се пече във фурната около 3 часа.
от Мария Чорбаджийска